Gefeliciteerd, de korting van je uitnodiging is geactiveerd! De korting wordt zichtbaar tijdens het afrekenen.

Toggle Nav
Minicart USP
minicart_usp

GRATIS verzending vanaf €49!

Sightful (BE) English Français Nederlands Sightful (EU) English Sightful (NL) English Nederlands
Snel herbestellen

Je lenzen indoen? Volg deze 4 stappen

Je lenzen indoen? Volg deze 4 stappen

Je wilt iedere dag je lenzen zo comfortabel mogelijk kunnen dragen. Daarvoor is het belangrijk dat je je lenzen op de juiste manier in je oog aanbrengt. Maar hoe kan je gemakkelijk je lenzen indoen? Waar moet je op letten? Het is natuurlijk sowieso wennen als je voor de eerste keer je lenzen indoet. Wij geven je een aantal handige tips om lenzen in doen nog makkelijker te maken!

Contactlenzen indoen in 4 stappen

 

1. Was je handen

Lenzen indoen

Voordat je je contactlenzen gaat indoen, is het heel belangrijk om je handen grondig te wassen met een neutrale, ongeparfurmeerde zeep. Droog je handen vervolgens goed met een schone handdoek die zeker geen pluisjes afgeeft.

 

2. Zorg ervoor dat de lens niet binnenstebuiten zit

Lenzen indoen

Controleer voordat je je lenzen gaat indoen goed of je lenzen niet per ongeluk binnenstebuiten zitten. Hoe je dit doet? Plaats de lens op het topje van je vinger. Als de randen naar buiten afbuigen, zit deze verkeerd om. Buig de lens voorzichtig weer terug.

 

3. Pak de lens en spreid je ogen

Lenzen indoen

Klaar om je lenzen in te doen! Pak een spiegel en plaats de lens op het topje van de wijsvinger van de hand waarmee je schrijft. Buig je hoofd wat naar voren en probeer te focussen op de lens. Met je andere hand houd je je bovenste ooglid wat omhoog. Het onderste ooglid houd je naar beneden met de middelvinger van je schrijfhand. Probeer niet te knipperen!

 

4. Breng de lens op de juiste manier in

Lenzen indoen

Focus op de lens en breng de wijsvinger met je lens steeds dichter naar je oog tot de lens in je oog glijdt. Daarbij is het belangrijk dat deze in het midden en niet in je oogwit terecht komt. Kijk een keer omhoog en omlaag en de lens zal vanzelf op de juiste plek terecht komen.

Wil je lenzen indoen na bovenstaande tips nog niet goed lukken? Het kan helpen om de spiegel niet recht vooruit te plaatsen, maar juist plat op de tafel. Je zult merken dat je lenzen indoen na verloop van tijd steeds beter en sneller zal gaan.

Zitten je lenzen niet comfortabel?

Het kan voorkomen dat de contactlenzen, ondanks dat je alle nodige maatregelen getroffen hebt, niet comfortabel zitten na het indoen. Dit kan komen doordat er misschien net een luchtbelletje onder de lens zit. Dit kun je verhelpen door je vinger op het midden van de lens te houden en je vinger heen en weer te bewegen. Als je lenzen niet comfortabel zitten, kan dat ook komen doordat er net een vuiltje op je lens zit of misschien wel een scheurtje. Controleer je lenzen dus grondig voordat je ze indoet of maak ze nog een keer schoon met wat lenzenvloeistof.

Tips tijdens het dragen van de lenzen

Je lenzen indoen is natuurlijk de eerste stap, daarnaast wil je ze de hele dag door comfortabel kunnen blijven dragen. Zorg ervoor dat je tijdens het dragen van je lenzen niet in je ogen wrijft. Zorg er daarnaast voor dat je lenzen niet in aanraking komen met kraanwater. Ga dus niet douchen of zwemmen met je lenzen in.

Je contactlenzen uitdoen

Naast je lenzen indoen is het ook belangrijk dat je je lenzen op de juiste manier weer uit je ogen haalt. Ook dat hebben we uitgebreid beschreven in het artikel ‘Hoe doe ik mijn lenzen uit? Volg deze 4 stappen’.

 

Nieuwe lenzen nodig?

Kom je er na het lezen van dit artikel nog niet helemaal uit? Ons team staat voor je klaar en helpt je graag! Naast dat we je graag helpen bij vragen, doen we er alles aan om online lenzen bestellen zo makkelijk mogelijk te maken. Bestel je vaker bij ons? Dan belonen we je met aantrekkelijke kortingen via ons loyaliteitsprogramma!Direct lenzen bestellen

 

Gerelateerde berichten
  1. Hoe doe ik mijn lenzen uit? Volg deze 4 stappen Hoe doe ik mijn lenzen uit? Volg deze 4 stappen
  2. Stappenplan & tips: zo kun je je lenzen het beste schoonmaken Stappenplan & tips: zo kun je je lenzen het beste schoonmaken