Toggle Nav
Winkelwagen
Minicart USP
minicart_usp

Gratis verzending met code WELKOM19

Sightful (BE) English Nederlands Sightful (NL) English Nederlands
Snel herbestellen

Hoe doe ik mijn lenzen in? Volg deze 4 stappen

Hoe doe ik mijn lenzen in? Volg deze 4 stappen

Je wilt iedere dag je lenzen zo comfortabel mogelijk kunnen dragen. Daarvoor is het belangrijk dat je je lenzen op de juiste manier in je oog aanbrengt. Maar hoe doe je lenzen in? Waar moet je op letten? Het is natuurlijk sowieso wennen als je voor de eerste keer je lenzen indoet. Wij geven je een aantal handige tips om lenzen indoen nog makkelijker te maken.

Contactlenzen indoen in 4 stappen

 

1. Was je handen

Voordat je je contactlenzen gaat indoen, is het heel belangrijk om je handen grondig te wassen met een neutrale, ongeparfurmeerde zeep. Droog je handen vervolgens goed met een schone handdoek die zeker geen pluisjes afgeeft.

 

2. Zorg ervoor dat de lens niet binnenstebuiten zit

Controleer voordat je je lenzen gaat indoen goed of je lenzen niet per ongeluk binnenstebuiten zitten. Hoe je dit doet? Plaats de lens op het topje van je vinger. Als de randen naar buiten afbuigen, zit deze verkeerd om. Buig de lens voorzichtig weer terug.

 

3. Pak de lens en spreid je ogen

Klaar om je lenzen in te doen! Pak een spiegel en plaats de lens op het topje van de wijsvinger van de hand waarmee je schrijft. Buig je hoofd wat naar voren en probeer te focussen op de lens. Met je andere hand houd je je bovenste ooglid wat omhoog. Het onderste ooglid houd je naar beneden met de ringvinger van je schrijfhand. Probeer niet te knipperen!

 

4. Breng de lens op de juiste manier in

Focus op de lens en breng de wijsvinger met je lens steeds dichter naar je oog tot de lens in je oog glijdt. Daarbij is het belangrijk dat deze in het midden en niet in je oogwit terecht komt. Kijk een keer omhoog en omlaag en de lens zal vanzelf op de juiste plek terecht komen.

Wil je lenzen indoen na bovenstaande tips nog niet goed lukken? Het kan helpen om de spiegel niet recht vooruit te plaatsen, maar juist plat op de tafel. Je zult merken dat je lenzen indoen na verloop van tijd steeds beter en sneller zal gaan.

Zitten je lenzen niet comfortabel?

Het kan voorkomen dat de contactlenzen, ondanks dat je alle nodige maatregelen getroffen hebt, niet comfortabel zitten na het indoen. Dit kan komen doordat er misschien net een luchtbelletje onder de lens zit. Dit kun je verhelpen door je vinger op het midden van de lens te houden en je vinger heen en weer te bewegen. Als je lenzen niet comfortabel zitten, kan dat ook komen doordat er net een vuiltje op je lens zit of misschien wel een scheurtje. Controleer je lenzen dus grondig voordat je ze indoet of maak ze nog een keer schoon met wat lenzenvloeistof.

Tips tijdens het dragen van de lenzen

Je lenzen indoen is natuurlijk de eerste stap, daarnaast wil je ze de hele dag door comfortabel kunnen blijven dragen. Zorg ervoor dat je tijdens het dragen van je lenzen niet in je ogen wrijft. Zorg er daarnaast voor dat je lenzen niet in aanraking komen met kraanwater. Ga dus niet douchen of zwemmen met je lenzen in.

Je contactlenzen uitdoen

Naast je lenzen indoen is het ook belangrijk dat je je lenzen op de juiste manier weer uit je ogen haalt. Ook dat hebben we uitgebreid beschreven in het artikel ‘Lenzen uitdoen: instructies & tips’.

 

Hulp nodig? Onze oogexperts staan voor je klaar

Het kan zijn dat je na bovenstaande instructies en tips misschien nog vragen hebt. Onze oogexperts staan klaar om je te helpen. Je kunt met ze chatten, bellen of WhatsAppen!